Over ons

Het familieverhaal van slagerij en traiteur Dhaene begon bij grootvader Maurice. De slagerszoon trouwde in 1930 met Leonie Huys.

Samen openden ze hun eigen slagerij in Zulte langs de Staatsbaan waar nu de parking is. Ze kregen vier kinderen: twee dochters en twee zonen. Hun twee zonen zetten later de stiel als slager verder.  

Vader Maurice specialiseerde zich in de groothandel van hespen en charcuterie. Hij was van plan een bedrijfje op te zetten voor zijn groothandel maar overleed in 1947 plots aan hartfalen. Moeder Leonie bleef achter met vier kinderen. De jongste, Joseph, was net nog geen negen.

Succesvolle slagerij in Zulte

Leonie maakte de slagerij succesvol met de hulp van een trouwe beenhouwersknecht. Zoon Tony opende zijn eigen slagerij in Deinze nadat hij zelf in het huwelijksbootje was gestapt.

De jongste zoon Joseph, gekend als Jocky in Zulte, nam in de jaren ’60 samen met echtgenote Marianne Peirs de zaak over. Ze kregen twee kinderen: Sophie en Xavier.

Gediplomeerd slager en traiteur

In 1975 werd de beenhouwerij volledig vernieuwd. De familie Dhaene installeerde zich met de kinderen in de nieuwbouw: hun nieuwe thuis en tot vandaag ook nog steeds de slagerij.

Xavier besloot in 1985 zijn ouders te vervoegen in de beenhouwerij. Als gediplomeerd slager en traiteur kon de slagerij in Zulte voortaan ook heerlijke eigenbereide gerechten aanbieden.

10 jaar later kwam ook zus Sophie in de zaak en kreeg het gebouw een complete opfrissing.

Expertise van meesterslager

Na het overlijden van moeder Marianne gaf pa Joseph de fakkel definitief door aan zijn twee kinderen Sophie en Xavier. Ze konden nog steeds rekenen op de nodige steun en expertise van meesterslager Joseph op de achtergrond.

Vandaag heeft Sophie een stap teruggezet en leidt Xavier slagerij en traiteurszaak Dhaene met partner Barbara en een enthousiast team van medewerkers.